70 εντυπωσιακά αξιοθέατα του καλοκαιριού

70 εντυπωσιακά αξιοθέατα του καλοκαιριού - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 04 2017

70 εντυπωσιακά αξιοθέατα του καλοκαιριού

Από τα ταξίδια της φετινής χρονιάς παρουσιάζουμε 70 εντυπωσιακά αξιοθέατα που μας τράβηξαν την προσοχή και μας συγκίνησαν.

Δείτε όλα τα εντυπωσιακά αξιοθέατα πατώντας εδώ!

Τα τοπία κάθε τόπου όπως τα αντιλαμβάνονται οι ντόπιοι και οι επισκέπτες – τα οπτικά χαρακτηριστικά και ο χαρακτήρας τους – είναι αποτέλεσμα της επενέργειας φυσικών και πολιτιστικών (ανθρώπινων) παραγόντων.

«Το τοπίο είναι η προβολή της ψυχής κάθε λαού πάνω στην ύλη»

έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης στα «Δημόσια και Ιδιωτικά».

Ο πολιτισμός είναι λοιπόν το επίκεντρο στη διαμόρφωση του χώρου και του τοπίου και συνεπώς όλα τα τοπία είναι πολιτιστικά.

Μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, κατά τη διάρκεια του λαϊκού πολιτισμού πριν την έλευση και κυριαρχία της βιομηχανικής εποχής, το φυσικό και δομημένο τοπίο της χώρας, κυρίως στα νησιά και στα μη αστικά κέντρα αφορούσε κυρίως στην παραγωγή και επεξεργασία των τροφών.

Οι καλλιέργειες, οι ανεμόμυλοι κι οι νερόμυλοι, οι περιστερώνες , τα πατητήρια και οι ληνοί, οι κάναβες και τα οινοποιεία, τα λιοτρίβια, αλλά και οι κατασκευές που χρησιμοποιούνταν για μεταφορά τροφίμων, όπως τα καΐκια, τα βαρέλια, τα πυθάρια ή τα καλάθια, είναι τμήματα του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας.

Όλα αυτά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα (τοπικές γιορτές, τοπία, κτίσματα, κατοικίες ανθρώπων, χρηστικά αντικείμενα, μουσεία) συμπεριλαμβάνονται στον γαστρονομικό οδηγό κάθε περιοχής και ολοκληρώνουν την εικόνα της γαστρονομίας της και του πολιτισμού της.

Στη φωτογραφική σύνθεση απεικονίζονται 9 από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχουμε στον οδηγό μας:

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!