Κόκορας κρασάτος
Συνταγή από την Κεφαλονιά για να μαγειρέψετε κόκορα κρασάτο:
Υλικά
1 κόκορας ελευθέρας βοσκής
1 ποτήρι άσπρο κρασί
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και τεμαχίζουμε τον κόκορα. Βάζουμε σε κατσαρόλα μισό ποτήρι ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τον κόκορα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν σβήνουμε με κρασί.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Πρώτα αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να μείνει με το λάδι της. Ρίχνουμε τον κόκορα στη σάλτσα και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας του. αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το λεμόνι στη σάλτσα στο τέλος, για να μην σκληρύνει ο κόκορας.
Αν θέλουμε η σάλτσα μας να γίνει πιο νόστιμη, προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη.
Ο κόκορας ο κρασάτος συνοδεύεται με χυλοπίτες ή με χοντρά μακαρόνια.
Contact
- CategoryΕδέσματα
- LocationΚεφαλονιά
Location
ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ