Οι γαστρονομικές ανησυχίες του Corfu Palma Boutique Hotel

Corfu Palma Boutique Hotel - Δασσιά, Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 07 2019

Οι γαστρονομικές ανησυχίες του Corfu Palma Boutique Hotel

H Κέρκυρα τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει σε τροχιά αναβάθμισης του τουριστικού της προϊόντος. Παλιά ξενοδοχεία, ανακαινίζονται, νέες μεγάλες επενδύσεις ολοκληρώθηκαν και λειτούργησαν (ΙΚΟS) ενώ το σημερινό κλίμα δημιουργεί προϋποθέσεις αισιοδοξίας.

Γαστρονομικά στις σταθερές αξίες του νησιού, Etrusco του Μποτρίνι, Pomo D’Oro του Μέγκουλα στο fine dining κ.α και στα εστιατόρια και ταβερνάκια με έντιμη κερκυραϊκή κουζίνα όπως το Ρεξ, η ταβέρνα της Μαρίνας, η Ρούλα, ο Μπέλος κ.ά. ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων δημιουργούν εστιατόρια a la carte υψηλών προδιαγραφών.

Ένα νέο ξενοδοχείο που ανακαινίσθηκε εδώ και λίγα χρόνια ήρθε φέτος να προσθέσει την γαστρονομική του προσφορά.

Πρόκειται για το Corfu Palma Boutique Hotel ένα παλιό οικογενειακό ξενοδοχείο της οικογένειας Πάλλη, όπου απόγονός της, η Γιώτα Πάλλη, αποφάσισε να το μετατρέψει σε κάτι πολύ σύγχρονο. Να δημιουργήσει δηλαδή στην Κέρκυρα ένα πραγματικό ελληνικό design boutique hotel.

Με γονείς Κερκυραίους, η Γιώτα Πάλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια ερχόταν στην Κέρκυρα με μοναδικές παιδικές αναμνήσεις στην  φάρμα και το περιβόλι των παππούδων της, εκεί που βρίσκεται τώρα το ξενοδοχείο.

Παρ’ ότι εδώ και χρόνια η  Γιώτα Παλλή  κατοικεί στην Αμερική και ασχολείται ως επενδυτής και σύμβουλος επιχειρήσεων σε start ups, με motto το ό,τι “Everything is possible” αλλά πάντα με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, θέλησε να αφήσει το αποτύπωμά στον τόπο των παιδικών της αναμνήσεων, στην Δασιά εκεί όπου πρωτογνώρισε κοριτσάκι τον Τουρισμό στο  πρώτο Club Med στην Ελλάδα, τον Τουρισμό της ύψιστης  ποιότητας και πολλαπλών ενδιαφερόντων.

Μ’ αυτές τις αναμνήσεις ξεκίνησε το 2013-2014 να επενδυει αρχικά στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου και στην συνέχεια στις υπηρεσίες. Ολάνθιστοι κήποι, μοναδική πισίνα με pool bar και restaurant, εξωτερικό τζακούζι, υπερσύγχρονο fitness center, μοντέρνο Aphrodite Apivita Spa,  στοιχεία που συνθέτουν όλα μαζί την ποιοτική, ξεχωριστή και διαφοροποιημένη πρόταση φιλοξενίας. Ένα πολύ δυνατό, ξεχωριστό και με προσωπικότητα ξενοδοχείο.

Ο θησαυρός του ξενοδοχείου βρίσκεται στην πλευρά προς την ενδοχώρα, εκεί όπου η μικρή Γιώτα έπαιζε τα καλοκαίρια της. Σεβάστηκε τον χώρο της και το περιβάλλον των αναμνήσεών της και έτσι μεγάλο κομμάτι του είναι το αυθεντικό κερκυραϊκό τοπίο με τις ελιές και τους ευκαλύπτους.

Το Corfu Palma Boutique Hotel κάθε χρόνο καινοτομεί με αποτέλεσμα να συνεχίζει τις σημαντικές διακρίσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  όπως στα World Luxury Hotels Awards.

Την απόσταση Αμερική-Κέρκυρα η Γιώτα Πάλλη, την καλύπτει από την μία με το μυαλό της και την ενεργειά της – που την μοιράζεται στους δυό τόπους – αλλά και με την ικανότητά της να αποκτά συνεργάτες με προσωπικότητα, ικανότητες και πάθος για δημιουργία.

Δεξί της χέρι ο Σπύρος Ιωαννίδης, διευθυντής του ξενοδοχείου, τέσσερα χρόνια μαζί της, ένας χαρισματικός, ονειροπόλος αλλά και πραγματιστής άνθρωπος, που είχα την τύχη να γνωρίσω και να ανταλλάξω ιδέες και σκέψεις.

Ξημέρωσε και ο πρωινός μπουφές  – μια ανάμιξη διεθνούς με ελληνικού- είναι έτοιμος. Για τους καθυστερημένους για ένα τέταρτο της ώρας, εκεί γύρω στις 9.30, ένα γλυκό ξύπνημα με τους ήχους του σαξόφωνου και τα χαμόγελα του διευθυντού του ξενοδοχείου Σπύρου Ιωαννίδη.

Στην  ελληνική πλευρά του μπουφέ υπάρχει το Ελληνικό Πρωινό, με το ρυζόγαλο, τα τσουρέκια και τα κέικ, τα λουκούμια και μια σειρά από ατομικές μαρμελάδες (κουμκουάτ, φράουλα, πορτοκάλι κλπ) παρασκευασμένες από Κερκυραίους παραγωγούς.

Από τυριά και αλλαντικά και εδώ κυριαρχούν τα ντόπια, όπως το νούμπουλο σε εκδοχή χοιρινού και μοσχαριού αλλά και το σαλάδο (είδος σαλαμιού) που έχουν μακρινή παράδοση στον τόπο.

Για την κουζίνα του ξενοδοχείου, το Corfu Palma Boutique Hotel συνεργάστηκε από την αρχή της σεζόν (2019) με τον χαρισματικό chef Αριστοτέλη Μέγκουλα, ιδιοκτήτη του ξεχωριστού εστιατορίου Pomodoro στην πόλη της Κέρκυρας.

Αριστοτέλης Μέγκουλας - ο Κερκυραίος δημιουργός - Greek Gastronomy Guide

Ο Αριστοτέλης υπογράφει το νέο menu a la Carte του εστιατορίου του ξενοδοχείου, με πανέμορφες μεσογειακές δημιουργίες με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και το οποίο είναι ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες.

Aνάμεσα στις δημιουργικές στιγμές της κερκυραϊκής κουζίνας είναι η πανσέτα καπνιστή με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά.

Το σοφρίτο είναι η τυπική κερκυραϊκή συνταγή, που δεν χρειάζεται πολλές δημιουργικές ανησυχίες, απλώς το σκορδάκι του και το ξυδάκι του.

Από το team της κουζίνας ο Κερκυραίος Νίκος Κουρής και ο Κώστας Καλούδης.

Το Μπίανκο λαβράκι είναι κι αυτό μιά τυπική κερκυραϊκή συνταγή σε κρούστα πατάτας, μια εξαιρετική παραλλαγή μπιάνκο.

Το Corfu Palma Boutique Hotel το 2019 καινοτόμησε προσδίδοντας μια Mixology Infusion Identity στο lobby bar του ξενοδοχείου. Αποτέλεσμα μια νέα Bar List η οποία περιέχει μια σειρά από μοναδικά Infused Cocktails με συνταγές βασισμένες σε αυθεντικά τοπικά συστατικά και προϊόντα. Τεχνικές που καταλήγουν σε μείξεις όπως με Infused Metaxa Οlive Tree Chips, Olive Oil Washed Gin, Banana Infused Ouzo κτλ. που εκπλήσσουν σε γεύση και παρουσίαση.

Ο Άρης Σαλβάνος  (Head Βarman-Mixology Specialist) με διεθνείς παραστάσεις, προσφέρει πολύ ξεχωριστές στιγμές, αξιοποιώντας ελληνικά ποτά και ελληνικά βοτάνια. Έτσι έχουμε προτάσεις όπως:

Kumquat sour (Gin, Kumquat….) -εικονιζόμενο

Lemon Thyme Martini (Tsipouro, Dry Vermouth…) -εικονιζόμενο

Ionian Driftwood (Metaxa, Limoncello, Corfu beer…)

Mediterranean Gold Negroni (Extra virgin “The governor Olive oil, Gin, Vermouth…)

Tangerine smash (Gin, Mastiha Liquer, Tangerin, Fresh Basil…)-εικονιζόμενο.

Τα όνειρα της Γιώτας Πάλλη για το μέλλον πολλά και η διάθεση της να βοηθήσει τον τόπο της, ακόμα μεγαλύτερη. Εύχομαι δύναμη και σωρεία νέων επιτυχιών. Το καράβι έχει καλή ρότα. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Αμερική και καλή συνέχεια.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!