More

Παλαιά Πόλη Deluxe Boutique Hotel

Palea Poli Hotel

Σε ένα κτήριο του 1890, μέσα στην πόλη της Νάουσας, βρίσκεται αυτό το μικρό ξενοδοχείο, η “Παλαιά Πόλη Deluxe Boutique Hotel“, ένας ξενώνας-διαμαντάκι που λάμπει από φινέτσα, καλό γούστο και ζεστή φιλοξενία.

Κτισμένο όλο με πέτρα, αναστηλώθηκε και αναπαλαιώθηκε μέσα σε 3 χρόνια, από τους ιδιοκτήτες του, τον Άκη Ταμπούρη (διευθυντή επί 30 χρόνια στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια) και τη Λένα Μητσιάνη, δύο ανθρώπους που σε κερδίζουν αμέσως με τη αυθεντική τους ευγένεια και τη διάθεσή τους να σε κάνουν να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Αυτό το κτήριο, που η κατασκευή του είχε τελειώσει το 1902, στέγαζε την οικογένεια Μπίλη και το εργαστήρι της, επεξεργασίας μεταξιού. Όταν το είδαν ο Άκης και η Λένα, το 2002, σχεδόν ερείπιο, με τοίχους που είχαν υποστεί καθίζηση, ονειρεύτηκαν να φτιάξουν εκεί έναν παραδοσιακό ξενώνα και ένα εστιατόριο. Πού να φανταστούν τί έργο είχαν αναλάβει!

«Ήταν όλο σοβατισμένο, οι πέτρες έπρεπε μία-μία να καθαριστούν, να αμμοβοληθούν για να φύγει όλο το χώμα από τους αρμούς, και να γίνει μετά το αρμολόι σιγά-σιγά και πολύ προσεκτικά. Να φανταστείτε ότι περνούσε η μέρα, πληρώναμε το μεροκάματο στους εργάτες και δεν είχε γίνει ούτε ένα τ.μ. τοίχου!»

Τους πήρε 3 χρόνια να το φτιάξουν. Όταν το 2005 τελείωσε, η Λένα μπήκε μέσα και έβαλε τη δική της πινελιά στη διακόσμηση και στη διαμόρφωση των 9 δωματίων που βρίσκονται στους 2 ορόφους του. Το αποτέλεσμα είναι μια αρχοντιά και ταυτόχρονα μια ζεστασιά, που σου κλέβει την καρδιά.

Στα πολυτελή και φιλόξενα καταλύματα του ξενώνα Παλαιά Πόλη με τα εντυπωσιακά έπιπλα που φέρουν την αύρα του Μεσοπολέμου, – αρκετά έχουν και τζάκι – νιώθει κανείς να χτυπά ο παλμός της παλιάς πόλης της Νάουσας.

Στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκεται η φιλόξενη σάλα με το τζάκι. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει το εξαιρετικό, σπιτικό πρωινό μας, με ρυζόγαλα, μουσταλευριές, γιαούρτια ντόπια, μαρμελάδες και μέλια, πίτες παντός είδους. Η αίθουσα αυτή το βράδυ μετατρέπεται σε gourmet εστιατόριο που συνταγές του απογειώνουν τον ουρανίσκο με την υποστήριξη μιας μεγάλης λίστας τοπικών κρασιών της Νάουσας, από την πλούσια κάβα του ξενώνα.

Εδώ και λίγα χρόνια, στην επιχείρηση μπήκαν τα παιδιά της οικογένειας, η κόρη τους Ελεάννα, που μετά από σπουδές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό tourism management στο Μιλάνο, έχει αναλάβει το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, ενώ ο γιος τους Νικόλας έχει αναλάβει την κουζίνα στο εστιατόριο.

«Η πόλη μας, η Νάουσα, έχει ποιότητα ζωής. Είναι σαν να ζούμε σε ένα μικρό ελβετικό χωριό», λέει η Ελεάννα. Και κάνει όνειρα για επεκτάσεις, έχει όραμα να συνεχίσει και να μεγαλώσει αυτό που φτιάξαν οι γονείς της.

Ένα πολύ όμορφο και φιλικό ξενοδοχείο η Παλαιά Πόλη και μια άξια οικογένεια που αξίζει να γνωρίσετε!

  • Παλαιά Πόλη Deluxe Boutique Hotel - Nάουσα - Greek Gastronomy Guide
  • Εστιατόριο ξενοδοχείου Παλαιά Πόλη - Νάουσα - Greek Gastronomy Guide

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Παλαιά Πόλη Deluxe Boutique Hotel

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Γεφύρι της Άρτας - ``Η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα`` - Greek Gastronomy Guide

Άρτα

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!