More

Δεμίρης

Δεμίρης

Το μεζετζίδικο – τσιπουράδικο “Δεμίρης” βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, τη συνοικία των Μικρασιατών προσφύγων στη βορειοδυτική πλευρά του Βόλου. Είναι εδώ όπου μετά τη Μικρασιατική καταστροφή στεγάστηκαν οι πρόσφυγες και χάρις τα τσιπουράδικα μετέφεραν στο Βόλο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, την ιεροτελεστία του τσίπουρου με τους ατελείωτους μεζέδες.

Το μαγαζί, γεμάτο στους γαλάζιους τοίχους από ζωγραφικούς πίνακες του ιδιόκτητη κ. Νίκου Δεμίρη, -άλλες φτιαγμένες “από φαντασία” κι άλλες με τοπία της Ελλάδας- αλλά και φωτογραφίες από την καριέρα του στο τραγούδι στο πλάι γνωστών λαϊκών τραγουδιστών, όπως του Στέλιου Καζαντζίδη, της Πόλυ Πάνου, του Μανώλη Αγγελόπουλου και του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Από διακόσμηση δεν θα λείψει το ναυτικό στοιχείο αλλά και το ποδοσφαιρικό με τα ρολόγια τοίχου ομάδων.

ΕΖΑ
ΕΖΑ

Ο κυρ-Νίκος γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία το 1945, και μόλις 15 χρονών τον ανακάλυψαν που έψελνε όμορφα, αλλά και  τραγουδούσε αμανέδες που τους άκουγε από τον πατέρα του, όταν πηγαίνανε οι δυό τους για ψάρεμα και βουτούσε για θαλασσινά, για πίνες, αχινούς, φούσκες και χταπόδια.

Το τσιπουράδικο το ανοίγει το 1997 όταν πια έχει αποσυρθεί από την νύχτα και αφού επί μιά δεκατία 1988-1998 ασχολήθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Εγγλεζονήσι” –που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο νησάκι στις χαμένες πατρίδες- όπου οργάνωσε και διεύθυνε την χορωδία του.

Στον Δεμίρη θα βρει κανείς τη μεγαλύτερη ποικιλία μεζέδων, με κάθε είδους οστρακοειδές. Οι μεζέδες έρχονται μαζί με τα τσίπουρα με την κλασική διαδικασία, ένας-ένας στη σειρά ακολουθώντας τον αριθμό των μικροσκοπικών μπουκαλιών που παραγγέλνονται. Στην αρχή οι μεζέδες της άρμης και του παστώματος, κατόπιν τα θαλασσινά (γυαλιστερές, πίνες, φούσκες, μύδια), κατόπιν τα τηγανητά όπως οι κολιτσιάνοι (ανεμώνες της θάλασσας τηγανισμένες σε κουρκούτι), είτε φρέσκα τηγανητά ψαράκια ημέρας, σαγανάκια, καλαμαράκια κλπ, όρεξη να έχει κανείς.

Semeli Estate
Semeli Estate

Το κάθε 25άρι με μεζέ κοστίζει περί τα 3,5 ευρώ και υπάρχει μιά μεγάλη ποικιλία θεσσαλικών τσίπουρων για να διαλέξεις.

Το μεσημέρι κουμάντο στο μαγαζί κάνει η γυναίκα του κι  ο κυρ-Νίκος το βράδυ. Αν δεν έχει κόσμο -σπάνια- μια συζήτηση μαζί του είναι μιά όμορφη εμπειρία καθώς έχει τόσες αναμνήσεις να διηγηθεί από τους αναρίθμητους σημαντικούς καλλιτέχνες που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Αυτό που με συγκίνησε είναι ότι τις Κυριακές, βλέπει κανείς να έρχονται, εκτός των άλλων πελατών, οι οικογένειες της γειτονιάς με πλήρη σύνθεση και οι τρεις γενιές μαζί (παπούδες-γονείς-παιδιά) για να φάνε και να απολαύσουν την ιεροτελεστία της τσιπουροκατάνυξης.

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμάρι
 • Κολιτσιάνοι Βόλου - Δεμίρη - Βόλος
 • Φούσκα - Greek Gastronomy Guide

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
 • Διεύθυνση
  Ευφραιμίδου 23 (Εγγλεζονησίου), Νέα Ιωνία, Βόλος
 • Τηλέφωνο
 • Κατηγορία
  Ταβέρνες
 • Περιοχή
  Πήλιο - Βόλος

Περιοχή

Δεμίρης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΗΛΙΟΥ - ΒΟΛΟΥ

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμάρι
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!